Hummel og Gerson

19. november, 2023 Kl. 16.00 - Helligaandskirken, Niels Hemmingsensgade 5 i København
21. november, 2023 Kl. 19.30 - Mørdrup Kirke, Vestermarken 2 i Espergærde

Birkerødkoret og Lynge Kammerorkester opfører Johann Hummel: Messe i D-dur op. 111 (1808) og Georg Gerson: Ouverture i D-dur (1813)

Johann Hummel (1778-1837), som blev født i Tjekkiet, var en fremragende pianist og en kendt og anerkendt komponist i sin levetid. Han debuterede som vidunderbarn, og som niårig blev han elev af Mozart. Som barn foretog han koncertrejser rundt i Europa og besøgte bl.a. København. Johann Hummel komponerede i alle genrer, i dag er han især kendt for sin trompetkoncert, som spilles ganske ofte. Hans messe i D-dur fra 1808 er smuk, elegant og et værk, som bevæger.

Georg Gerson (1790-1825) var dansk og bankier, hvilket han arbejdede som hele sit liv. Musikken dyrkede han ved siden af, og han både spillede, komponerede og var en aktiv del af det køben-havnske musikliv. Som ung studerede han musik både i København og i Hamburg. Som Hummel var han samtidig med Beethoven, og hans musik er i den lette og sprudlende wienerklassisk ikke ulig den unge Beethovens værker.

For den musikalske ledelse står Torben H.S. Svendsen

Billetpris 120 kr.

Køb billet til Helligaandskirken her

Køb billet til Mørdrup kirke her

 

Vi siger tak for støtte til

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

William Demant Fonden

Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond

Erda og Chr. Schrøders Fond

 

Om Lynge Kammerorkester

Lynge Kammerorkester har eksisteret i mere end 30 år. Orkestret har en fast kerne af musikere, som suppleres afhængig af repertoiret. Orkestret gennemfører 3-4 projekter pr. år.
Mozart og andre wienerklassikere står ofte på programmet, og orkestret spiller også barokmusik.

Lynge Kammerorkester ledes af Torben Ellegård Frederiksen

Arrangementet er støttet af