AFLYST! Beethoven: Messe i C-dur opus 86

15. marts, 2020 Kl. 16.00 - Helligaandskirken på Strøget
22. marts, 2020 Kl. 16.00 - Mørdrup kirke i Espergærde

I anledning af 250-året for Beethovens fødsel opfører Birkerødkoret sammen med Nordsjællands Sinfonia Beethovens storslåede Messe i C-dur opus 86 for kor, solister og orkester.

Ved koncerten spiller NSSI endvidere Beethoven: Symfoni no. 2 i D-dur opus 36 (1802).

Beethoven var inspireret af sin lærer Joseph Haydens messer, da han skrev Messe i C-dur, men værket er umiskendeligt Beethoven og er blevet beskrevet som en perle.

Messen, som blev uropført i 1807, skrev Beethoven på bestilling fra den ungarske prins Nikolaus Esterházy, som ellers er mest kendt for at være Joseph Haydns sidste mæcen. Mens prins Esterházy, som bestilte messen, ikke var så begejstret for resultatet – måske fordi den ikke lød som Haydns musik – tog samtidige kritikere og et senere publikum værket til sig.

Symfoni no. 2 i D-dur er skrevet på et tidspunkt, hvor den da 31-årige komponist var dybt ulykkelig, fordi han måtte erkende, at hans hørelse var på vej til at forsvinde, men symfonien bliver altid beskrevet med ord som ”smilende”, ”energisk” og ”fuld af glæde”, og komponisten Berlioz, som var en stor Beethoven-kender kaldte symfoniens første og sidste sats for mesterværker i sig selv

Solister i Messe i C-dur er Julie MeeRa Albertsen, sopran; Linnéa Lomholt, alt; Anders Kampmann, tenor og Teit Kanstrup, bas.

For den musikalske ledelse står Torben H. S. Svendsen

 

Billetprisen er 100 kr. og billetter kan købes i døren, eller på Billetto:

Billetter til koncerten i Helligaandskirken kan købes her

Billetter til koncerten i Mørdrup Kirke kan købes her

 

Har du lyst til at synge med

Til opførelsen af dette værk får vi brug for gæstesangere på alle stemmer.

Har du lyst til at synge med, så tag kontakt til enten

korets dirigent, Torben H. S. Svendsen, eller

korets formand, Anne Holm.

Du behøver ikke have sunget værket før – vi bruger forårets korprøver i 2020 på at indstudere det – men du skal være vant til at synge i kor.

Vi glæder os til at høre fra dig

 

Om orkestret

Nordsjællands Sinfonia er med sine over 50 medlemmer et af landets største amatørorkestre. Det opstod for nogle år siden ved en vellykket fusion mellem to veletablerede orkestre: Københavns Sinfonia, stiftet 1983, og Nordsjællands Symfoniorkester, der har rødder tilbage til 1941. Det er lykkedes at etablere et virkelig godt musikforum med ugentlige øveaftener og hjemsted på Allerød Kommunale Musikskole.
Orkestret spiller et meget varieret repertoire fra barokken til det 20. århundrede, hvor det kan præsentere sig i såvel stor symfonisk sammenhæng som i mindre grupper. Det har endvidere medvirket i en række kor- og orkesterværker med forskellige nordsjællandske kor.

 

 

 

Arrangementet er støttet af